De onderneming

Het verhaal

2000


Oorspronkelijk werden er in Bergschenhoek komkommers geteeld. Vanwege huizenbouw en een hogesnelheidslijn is het bedrijf onteigend. Vanaf het jaar 2000 is het bedrijf op de Hoeksekade 111H verder gegaan en is de teelt veranderd van komkommers naar gele paprika's.

Voor een groentekwekerij is het bedrijf met zijn 2ha. qua omvang bescheiden, maar toen wel al heel modern opgezet. Zo worden de paprika's op hangende goten geteeld die volledig aan de kasconstructie hangen. Koolhaas was een van de eerste met de teelt van paprika's op hangende goten. Nu ruim 20 jaar later wordt een paprikakwekerij qua inrichting en teeltmethoden nog vrijwel identiek opgezet. De aandacht ligt in de paprikateelt op de teelt en productie, het sorteren en klantgericht verpakken van de paprika's is uitbesteed aan de verkoop vereniging.

2012


Vanaf 2012 worden de eerste proeven gedaan met groene potplanten. Om te starten wordt er een tweedehands potmachine aangeschaft en een extra zolder in de schuur gebouwd. Daar komt voorraad te liggen zoals potjes, hoezen en steeketiketten

De eerste potplanten worden afgeleverd. Vanaf 2012 worden er paprika's en potplanten in de kas geteeld. Elk jaar worden er nieuwe proeven gedaan en bij geschiktheid in het assortiment opgenomen. De focus ligt en zal blijven op het bedienen van de directe handel.

"Groeien met behoud van kwaliteit."

2020


Vanaf dit jaar is er geinvesteerd in een aparte afdeling in de paprika kas met roltafels. De planten worden gegoten middels het eb en vloed watersysteem. De afdeling potplanten heeft eigen luchting, scherming, verwarming en is door middel van doorzichtige schuifwanden gescheiden van de paprikateelt. Beiden teelten vragen andere temperaturen en teelt instellingen. Het is de bedoeling om het areaal potplanten ten koste van de paprika's te laten groeien en uiteindelijk helemaal overgeschakeld te zijn op de teelt van potplanten.

Placeholder Picture